Midsommar

Vi hade den lugnaste midsommar helgen någonsin i år. Det var tågstrejk så vår planerade midsommar picknick i Hyde Park blev inte av. Eftersom vi också skulle åka ner till Cornwall på måndagen så bestämde vi oss för en superlugn helg.

Jag ville fortfarande laga något med lite midsommar feeling fast hålla det sjukt simpelt. Det blev lax i paket med purjolök smör och citron.

Till det gjorde jag en enkel kall sås med basilika, mynta, kapris, citron, créme fraise och mayo. Passade perfekt till de krispigaste av potatisar. Här i Storbritannien har de ju fulländat den perfekta ytknapriga, potatismosiga på insidan potatisen.

Hur gör man då? Jo det ska jag berätta. Först så kokar man potatisen och den ska praktiskt taget vara klar när man häller av den i ett durkslag. Medan potatisen kokar så häller man olja i sin ugnsfasta form och ställer in i ugnen ca 200 grader.

Kasta runt potatisen i durkslaget några varv. Man vill liksom riva upp ytan lite. På med ca 1 matsked potatismjöl och salt och kasta runt potatisen lite till.

Ta nu ut formen med oljan och häll i potatisen. Ta det försiktigt för oljan är skållhet! In med formen i ugnen igen och vänta på att potatisen blir gyllene och krispig. Det tar väl kanske en 20 minuter eller så. Sen har du de bästa potatisarna någonsin.

Jag gjorde såklart en efterrätt också. Mojitobär med citron och vaniljgrädde. Marinera valfria bär i zesten av lime, lime juice och mynta. Vispa grädde, i med vanilj och citron zest. Servera tillsammans i en skål. Superenkel, somrig och god efterrätt!

Ha det fint!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s